Skip to main content
Til toppen

Mercury Fuel Care System

Med overgang til ny bensinstandard, 95 oktan E10, kan drivstofftilsetning fra Mercury redde deg og din båtmotor

Med overgang til ny bensinstandard, 95 oktan E10, er disse drivstofftilsetningene høyaktuelle før sesongens båtturer. Mercurymotorer produsert 1996 og nyere er godkjent for bruk av E10. Dette gjelder også Evinrude/ Johnson motorer produsert etter 1985.
Der utfordringen nok vil være størst er ved at E10 bensin med høyere andel Etanol raskere trekker til seg vann/kondens og mister kvalitet og oktan. Dette kan føre til driftsproblemer og mer korrosjon i for eksempel forgassere og innsprøytningsdyser. Det vil derfor være en stor fordel å benytte drivstofftilsetninger som hjelper å opprettholde drivstoffkvaliteten gjennom sesongen og ved lagring av båten.

Mercury Fuel Care system er en serie drivstoftilsetninger som skal hjelpe bensinen og motoren til å opprettholde ytelsen og effekten.
Bensinen vi i dag fyller på våre motorer, begynner å bli dårlig etter kun noen uker på tanken.
Hvis man ikke gjør noe med dette, vil bensinkomponentene begynne å oksidere og det dannes et tyggegummilignende stoff. Stoffet legger seg i drivstoffslanger og tanker, forgassere og injektorer. Når du prøver å brenne dette drivstoffet, kan det dannes forekomster i forbrenningskammeret. Over tid bygger og reduserer disse innskuddene motorens ytelse, og motoren vil kunne fuske og ikke ville starte. Dette gjelder spesielt på mindre motorer.

Drivstofftilsetningsstoffer holder drivstoffet ditt optimalisert, beskytter drivstoffsystemet på motoren og fjerner rester.

Mercury Fuel Care System er den første forsvarslinjen mot drivstoffrelaterte problemer. Imidlertid anbefaler vi følgende forholdsregler for å beskytte motoren din:

 • Kjøp bensin fra kjente og pålitelige kilder
 • Hold bensintanken ren og sjekk den med jevne mellomrom for vann og avleiring
 • Sjekk drivstoffilteret ditt ofte. Filteret forhindrer at drivstofforurensinger kommer inn i motoren. Under visse forhold er det mulig at filteret plutselig blir tett, så ha alltid et ekstra filter tilgjengelig.

 

Serien består av 3 forskjellige tilsetninger:

 1. Quickare
  Dette er en drivstoffstabilisatorer og som man har rett i tanken som første steg og brukes hver gang man fyller. Den forbedrer drivstofføkonomien og er med å redusere utslippene. Den maksimerer motorytelsen med alle bensinkvaliteter. Hjelper mot korrosjon og oppbygging av avfallsstoffer og smører drivstoffsystemet. Den motvirker separasjon i etanolholdig drivstoff. Opprettholder drivstoffkvaliteten opptil 3 mnd.
 2. Quickleen
  Fjerner raskt og grundig avleiringer fra forgassere og injektorer, ventiler, tennplugger, stempelkroner og sylinderhoder. Den er også med på å forlenge tennpluggens levetid. Kan brukes gjennom hele sesongen.
  Dette produktet inneholder ikke drivstoffstabilisatorer. Bruk sammen med Quickare for å forhindre sammenbrudd og oksidasjon av drivstoff.

 

 1. Quickstore
  Denne bruker man når man skal lagre bensinen på tanken over lengre tid og er med på å holde den «frisk». Tilsettes i tanken før for eksempel vinterlagring. Tilsetningen hindrer korrosjon og avleiringer i drivstoffsystemet. Motvirker nedbryting av drivstoffet. og separasjon i etanolholdig drivstoff. Opprettholder drivstoffkvalitet ved lagring opptil 1 år.

 

Produktene kan brukes på alle motorer, også på motorsykler, gressklippere mm.

 

Kjøp tilsetningsstoffene enkelt her:

Best selger
Lurt å ha
Quicksilver QUICKARE-QS @12 Lurt å ha

Fuel treatment.
355 ml. pr. flaske.
1 flaske behandler 453 liter bensin.
Brukes til å hindre avleiringer i bensinsystemet.
Kan brukes hver gang du fyller tanken.

Produktnummer: 1779396
inkl. mva.
Lurt å ha
Quicksilver QUICKLEEN-QS@12 Lurt å ha

Engine and fuel system cleaner.
355 ml. pr. flaske.
1 flaske behandler 227 liter bensin.
Brukes til å fjerne sot i bensinsystemet.
Kan brukes hver gang du fyller tanken.

Produktnummer: 1779397
inkl. mva.
Best selger
Lurt å ha
Quicksilver QUICKSTOR QS@12 Lurt å ha

Fuel stabilizer.
355 ml. pr. flaske.
1 flaske behandler 225 liter bensin.
Denne bruker man når man skal lagre bensinen på tanken over lengre tid og er med på å holde den «frisk». Tilsettes i tanken før for eksempel vinterlagring. Tilsetningen hindrer korrosjon og avleiringer i drivstoffsystemet. Virker i opptil et år.

Produktnummer: 1779398
inkl. mva.
Lenker
Min side