Skip to main content
Til toppen
VÅRKLARGJØRING AV BÅTMOTOR
VÅRKLARGJØRING AV BÅTMOTOR

Våren bringer med seg ikke bare varmere vær og blomstrende natur, men også forventningen om å gjenoppta båtlivet. Før du legger ut på ditt første eventyr på vannet, er det viktig å sørge for at båtmotoren er i topp stand etter vinterens dvale. Vårklargjøring av båtmotoren er en nødvendig prosess for å sikre en smidig og pålitelig båtsesong. Påsken er rett rundt hjørnet, en perfekt tid for å klargjøre båten!


Her er det noen tips for å gi båtmotoren den omsorgen den fortjener og de beste forutsetningene for sesongen:

 

1. Inspeksjon av motorens ytre:

Start med å inspisere båtmotoren nøye. Sjekk for synlige skader eller slitasje på propellen, skrog og alle tilknyttede komponenter. Har det satt seg fast noe fiskesnøre fra fjorårets sesong i propellen?  Sjekk anodene rundt på motoren, demonter og kontroller for korrosjon. Rengjør motorrommet for rusk og smuss som kan ha samlet seg i løpet av vinteren.
Vask av selve båten hører selvsagt med hvis man ikke gjorde det før vinterlagring.

2. Oljeskift:

Oljeskift er en grunnleggende del av vårklargjøringen. Bytt motorolje, girolje og oljefilteret i henhold til produsentens anbefalinger. Frisk olje bidrar til bedre smøring og ytelse av motoren, samt lengre levetid og forebygger motorskader.

3. Kontroll av Kjølesystemet:

Sjekk kjølesystemet for lekkasjer. Kontroller vanninntak for rurskjell, groing eller andre blokkeringer. Kontroller driftstemperatur og at vannstrålen er tilfredsstillende sterk. Kjøling er avgjørende for å forhindre overoppheting.

4. Batterisjekk:

Etter et langt vinteropplag er det viktig å sjekke batteriets tilstand. Lade det fullt opp og se etter eventuelle tegn på syreskader eller lekkasjer. Husk å sjekke polsko og kabler for korrosjon.

5. Drivstoffsystemet:

Inspeksjon av drivstoffsystemet er avgjørende. Fjern eventuelt gammelt drivstoff både på tanken og flush motoren. Har man hatt i bensinstabiliseringsmiddel forlenges bensinens levetid. Erstatt det med ferskt, rent drivstoff hvis ikke dette er gjort. Sjekk vannutskillerfilteret, drivstoffilteret og drivstoffslangene for lekkasjer eller tegn på slitasje. Dette er kritisk etter høyere etanol-innhold i dagens bensin

6. Tennplugger:

Bytt ut tennplugger hvis de viser tegn til mye sot-oppbygging, sterk misfarging eller rust. Riktig fungerende tennplugger bidrar til optimal forbrenning og drivstoffeffektivitet samt en enklere oppstart.

7. Elektriske Komponenter:

Kontroller alle elektriske komponenter, inkludert tenningssystemet og kabler. Rengjør og stram til eventuelle løse tilkoblinger, kontroller for korrosjon. Sørg for at alle lys og instrumenter fungerer som de skal. Husk å sjekk at motoren lader tilstrekkelig.

8. Testkjøring:

Før du legger ut på det åpne vannet, er det lurt å gjøre en testkjøring i kontrollerte omgivelser. Lytt etter unormale lyder og sjekk at motoren fungerer optimalt ved ulike turtall og hastigheter. Husk igjen å sjekke kontrollstråle!

 

Med disse enkle tipsene har du de beste forutsetninger for en problemfri båtsesong i solen!

Ravnen har alt du trenger til vårklargjøringen av din båtmotor, alt i fra høy kompetanse og lang erfaring ved spørsmål til rask levering av servicedeler.

Vi leverer kvalitetsprodukter til din båtmotor. Ta en titt i kategoriene under for å finne det du trenger

 

Deler
Deler
Olje
Olje
Båtpleie
Båtpleie
Verktøy
Verktøy
Lenker
Min side